Un business de fashion nu este întotdeauna despre haine drăguțe. Este un domeniu în care se testează mult și se învață din greșeli. Se iau feedbackuri constructive și se pun în aplicare. Exact asta facem la Aceeași Mărie.

Acum câteva luni trebuia să pregătim o nouă colecție de traiste. Creionasem modelele, aveam prototipul, materialul, știam deja cum trebuiau să arate și ce fel de print vor avea.

Pentru că aveam nevoie de produse într-un deadline extrem de strâns, le-am dat în producție și pe următoarele 50 (spoiler alert: mare greșeală).

Între timp, am luat mostra la testat. În mod normal, testăm mostra înainte de a da restul produselor în lucru, însă acum fusese un flux prea mare în zona de producție, așa că acest lucru ne scăpase din vedere, fără să ne dăm seama ce va urma.

Acum, partea funny și șocantă: am băgat-o la mașina de spălat și se micșorase cu vreo 10 cm. Am mai băgat-o o dată la spălat și se mai micșorase cu încă 10 cm. Dintr-o traistă cu care puteai să mergi la piață și în care puteai să bagi și un șifonier întreg în ea, ajunsese o trăistuță. Un accesoriu foarte bun pentru copii.

Ce s-a întâmplat?
Evident, colecția n-a mai fost lansată, am schimbat materialul și de data asta lucrurile au mers într-o ordine normală.

Partea bună este că n-au plecat așa către cumpărători. O altă parte bună este că am învățat să facem lucrurile mai în tihnă, cu mult mai multă răbdare.

Acum avem o nouă colecție de traiste, cu un bumbac foarte bun și care nu intră la apă. Plus un balot de material cu care nu știm exact ce să facem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *