Una dintre colecţiile noastre de suflet este cea dedicată lui Constantin Brâncuşi. Marele artist român ne-a inspirat şi pe noi, iar legătura lui cu “Măria” este foarte puternică: Brâncuşi era un mare admirator al Mariei Tănase, una dintre Măriile care ne-au ghidat în lansarea proiectului nostru.

Brâncuşi a fost cel care a numit-o pe Maria Tănase “Pasărea Măiastră”.

Cei doi s-au şi iubit, la Paris. S-au întâlnit pentru prima oară în 1938 şi s-au îndrăgostit nebuneşte. Sculptorul avea pe-atunci 62 de ani, cântăreaţa numai 25. Dragostea lor a durat mai bine de 1 an, iar după despărţire se spune că Maria Tănase a continuat să îl iubească.

“Când te ascult cum le zici, Mărie, aș fi în stare să dăltuiesc pentru fiecare cântec de-al nostru o Pasăre Măiastră! Auzi tu, fată, mă înțelegi? Vezi, tu, Mărie! Am colindat toată lumea, mă cunoaște tot pământul prin ce m-am priceput să fac, dar când aud cântecele noastre, mă apucă un dor de țară, de oltenii tăi și-ai mei, de apa tânguitoare a Jiului, de satul meu… Auzi? Mă-nțelegi?”

De la povestea aceasta până la ideea unei colecţii dedicate lui Brâncuşi nu a fost decât un pas 🙂 Pe care l-am făcut ca o completare la colecţia “Pasărea Măiastră” dedicată Mariei Tănase.

Colecţia “Brâncuşi” este realizată în colaborare cu artista grafică Animalenas, care a creat un desen original inspirat din portretul sculptorului român.

Poţi descoperi în shop o serie de bluze, hanorace şi tricouri, pe diverse culori. Toate sunt în stoc limitat şi sunt disponibile pentru livrare în 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *